3. nap

„Amikor Salamon befejezte ezt az egész imádságot és könyörgést, amellyel az ÚRhoz imádkozott, fölkelt az ÚR oltára elől, ahol eddig térdelt, és kitárta kezeit az ég felé.” (1Kir 8,54)

Te hogyan imádkozol: ülsz, állsz, térdelsz vagy összekulcsolod a kezed?

A test-lélek kettősségében élő ember számára az Istenhez fordulást nagymértékben erősitik az imádság külső körülményei is. Salamon kitárt kezekkel Isten előtt az egész létével nyílt meg Isten előtt. Ugyanakkor térdelt is, ami az alázat pozíciója is. Ha egész lényeddel, nemcsak a szavaiddal állsz az Isten elé, akkor az imádság egyben hódolattá is válik.

Te milyen témákat viszel ilyenkor Isten elé?

Ez az Ószövetség egyik legszebb és legteljesebb imádsága. Salamon király a templom felszentelésekor elmondott „beszédének” a végét olvashatod. Megrendítő az, hogy Salamon semmit és senkit sem hagyott ki. Háladás és a dicsőítés ugyanolyan fontos része a fohászának, mint a közbenjárás azokért, akik majd a templomba jönnek áldozni vagy imádkozni.

Mi a célod?

Ne feledd, az imádság nem kívánság lista. Az ima célja a közösség megélése az Atyával. Jézus erre tanította a tanítványait és ezt valósította meg, amikor imádkozni tanított. Salamon célja is az, hogy a Jeruzsálemi Templom valóban az Istennel való közösség és találkozás helye lehessen.

Amikor imádkozol, ezeket vedd figyelembe, hogy valóban megértsd Isten akaratát az életedben. Jézus negyvennapos böjttel és imádsággal készült messiási szolgálatára (Mt 4,2). Pál a megtérése utáni három napot imádságban és böjtben töltötte. Ezt az egyház a későbbiekben is követendő példának tartotta.

Imádkozz egész lényeddel Istenhez, hogy megmutassa, hogy miben kellene megújulnod! Törekedj arra, hogy ne hagyj ki témákat! Fogadalmad témája legyen az imádságod témája is, hogy ne a te ötleted, hanem Isten akarata legyen!