5. nap

„De hála az Istennek, hogy ugyan a bűn szolgái voltatok, de szívetek szerint engedelmeskedtetek annak a tanításnak, amelynek követésére átadattatok! Miután tehát megszabadultatok a bűntől, az igazság szolgáivá lettetek.” (Róma 6,7-8)

Tudsz köszönetet mondani? Vagy természetesnek veszed, ha valami sikerült? Észreveszed Isten munkáját az életedben? Hálás vagy a kisebb-nagyobb változásokért?

Pál apostol leveleinek egyik alap témája és hangja a hála, amiért megtapasztalta Jézus Krisztus megváltó szeretetét.

Ne feledd a fogadalom és a hálaadás elválaszthatatlanok.

Lehetséges, hogy olyan hosszadalmas, több lépésből álló dologra vonatkozik az ez évi terved, hogy csak 2024. december 31-én mondhatod ki, hogy teljesítetted. Ez esetben se feledkezz el a hálaadásról, hogy Isten megsegített ebben. Ha a rész-sikerekért hálát tudsz adni még jobb. Ez megóvhat az elbizakodottságtól is, és erőt ad, hogy ne add fel és ne fáradj bele idő előtt.

Újév – új kezdet? Egyesek szerint egy újabb tiszta lap. Valójában az új kezdet nem az új naptári évtől függ, hanem a régi bűnök, rossz szokások elhagyásától. Ne feledd a bűn terhétől, nem az idő, hanem Jézus Krisztus vált meg minket. Egyedül Jézus váltsághalálától és feltámadásának köszönhetjük a szabadulásunkat, nem attól, hogy mit tettünk vagy mit nem. Isten megváltó és átformáló szeretete az első, bármilyen jó irányú változásunk vagy változtatásunk csak ennek a következménye. Akár sikerül teljesíteni az idei fogadalmunkat, akár nem. A megváltásunk adott. Pál apostol hálája a szabadulásunkra vonatkozik, és mi is ezért lehetünk hálásak.

Jézus adja a tiszta lapot. Fogadjuk el Tőle.